Case

Cat Park

Verken een 'neo-noir' stad in een online game die spelers leert over desinformatie. Wat is er aan de hand in Cat Park? Ga aan de slag en ontdek het!

What we did

Serious game, Concept, Design, Art direction, Development

Cat Park

Uitdaging

Hoe leer je mensen online manipulatie te herkennen en zich daartegen te wapenen?

Oplossing

Het spelen van het spel bouwt cognitieve weerstand op tegen veel voorkomende desinformatietechnieken.


Game om te begrijpen

Cat Park is een gratis, online ‘visual novel’ die spelers leert over de algemene tactieken en technieken van online manipulatie. We hebben het ontwerp gebaseerd op ‘active inoculation’-theorie, zodat het spel als een effectieve interventie werkt; het spelen van het spel bouwt cognitieve weerstand op tegen veel voorkomende desinformatietechnieken.

Flexibele game engine

De game-engine is op maat gemaakt en introduceert je in een kleurrijke neo-noir-stad, inclusief een cast van opmerkelijke personages en vreemde plotwendingen. De game combineert handgetekende animaties, sfeervolle audio en leuke minigames in een ‘light weight’, mobile first-game die op elke moderne browser draait. Een gebruiksvriendelijke backend maakt het mogelijk om meerdere verhaallijnen en spelvariaties te maken.

Uit een onderzoeksanalyse van de effectiviteit van het spel, uitgevoerd door de Universiteit van Cambridge, blijkt dat spelers 19% meer kans hebben om desinformatie op te merken en 15% minder kans om deze te delen.

Cat Park interface
Cat Park interface schermen

Speel de game gratis!

Cat Park won de “Best Civics Game” in de Games For Change 2023 Awards.

We hebben Cat Park ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Tilt en Jordi Verdult. De geweldige graphics en animaties zijn gemaakt door Felicia Kiessling. De onberispelijke geluiden zijn gemaakt door Corey Taylor.

Cat Park werd gefinancierd door het Global Engagement Center (GEC) van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse ambassade in Den Haag.