Eigenzinnige identiteit voor app makers

2-inno-header
Project Innovattic

Innovattic was op zoek naar een nieuwe website maar had een merkidentiteit nodig. Dan moet je net Gusmanson hebben.

De opdracht

Innovattic ontwikkelt mobiele apps voor Android en iOS. Het bedrijf groeide razendsnel uit tot een van de meest succesvolle app-ontwikkelaars van Nederland met opdrachtgevers zoals de Consumentenbond en NPO. Ze vroegen ons voor een nieuwe website, maar wij lieten ze zien dat je daarvoor moet beginnen bij het merk.

Website Innovattic
Moderne, persoonlijke visitekaatjes
Muurstickers Volsktrekt eigenzinnig, een beetje nerdy en superherkenbaar. De huisstijl doorgevoerd in website, visitekaartjes en het kantoor.

Ontwerp vanuit essentie

In een workshop met het hele bedrijf bespraken we wat Innovattic uniek maakt. Op basis van de inzichten die we zo verzamelden schreven we een merkessentie, die Innovattic scherp positioneert op een markt met veel concurrentie. Innovattic is geen app-fabriek maar een groep getalenteerde developers, projectmanagers, ondernemers, filosofen en hackers. De merkessentie bepaalde het ontwerp van de huisstijl, de site, en de campagne-middelen. Slim, opvallend, eigenzinnig, soms tegendraads. Dat leverde trotse werknemers en enthousiaste opdrachtgevers op.

App makers De huisstijl verbindt het team en spreekt nieuw talent aan.

De huisstijl

De huisstijl bestaat uit uitgesproken kleuren, een eigenwijs lettertype en opvallende copy. We schreven teksten die uitdrukking geven aan de passie van Innovattic, met een voorliefde voor nerdy pop culture en een hekel aan blabla. We maakten visitekaartjes, drukwerk en een responsive website. Allemaal verschillend, allemaal herkenbaar Innovattic.

Poster Innovattic
Advertentie personeelswerving
Notitieblokje voor opdrachtgevers Kleuren, lettertype en de unieke tone-of-voice vormen samen de huisstijl. We ontwierpen posters, advertenties en een origineel notitieblok.

Het resultaat

De merkidentiteit hielp Innovattic om te groeien, meer opdrachtgevers en werknemers aan te trekken, en om als jong bedrijf vorm te geven aan de idealen en ambities. Zo zorgen we als ontwerpers voor meer dan mooie plaatjes. En daar zijn we mega-trots op.

Bezoek de website van Innovattic.

Projecten en team De website, met aandacht voor projecten en het team, is er voor new business maar ook voor de teamspirit.

Meer eigenzinnige projecten en ?‍♂️ pop culture references?Meer weten?

Contact

studio@gusmanson.nl
Binckhorstlaan 36
Den Haag