VPRO Koos is de onmisbare media app die je dagelijks verrast

In de overdaad van media zie je door de bomen het bos niet meer. Om te zorgen dat je onderweg of op de bank tóch die diepgravende documentaire of poëtische podcast ontdekt, gaat de redactie van de VPRO voor jou dagelijks op zoek naar de krenten in de spreekwoordelijke pap. Wij hielpen ze met het bedenken en vormgeven van de VPRO Koos app, een dagelijkse dosis kwaliteitstips door een wild-enthousiaste, vakkundige redactie.

Samen met de VPRO bespraken we hun ideeën en ambities voor de nieuwe app. Een moderne app die een jong publiek aanspreekt. Niet zomaar een televisie-gids app, maar iedere dag unieke kwaliteitstips waardoor je in het onbehapbaar grote aanbod toch de mooiste content weet te vinden. Of dat nou televisieprogramma's, podcasts of GIFjes zijn maakt niet uit. Want goed is goed.

Het beginscherm van de VPRO Koos app
Een voorbeeld van de merk-identiteit van de VPRO
We ontwierpen logo van de VPRO Koos app
De VPRO redactie
Het ontwerp van de VPRO Koos app in actie: op een iPad
We gaven de app een herkenbare visuele identiteit
07-phone-hand3
08-iphone-staand6
09-ipad-landscape2
10-iphone-staand2
11-ipad-landscape4
Van de VPRO, voor alle fans van goede content

We ontwierpen een opvallend icoon voor de app, een mooie en handige interface met duidelijke VPRO-signatuur en veel aandacht voor inhoud. Een ruim opgezette tijdlijn met actuele tips in grote titelblokken geeft de app het karakter van een innovatief magazine. Tegelijkertijd is de app heel makkelijk in gebruik en kun je altijd tussendoor checken wat de nieuwe tips zijn. Dat vonden we belangrijk, want televisie-tips zijn minstens net zo leuk om te checken als Tweets of Snapchats. Goed geschreven tips misschien nog wel leuker!

Het resultaat is een app die je enthousiast maakt over mooie content. Die, net zoals moderne televisie-kijkers, gewoon naar alle zenders, omroepen, streaming services en websites kijkt. Zo'n ruime blik past bij de VPRO en bij een jonge doelgroep die meer geïnteresseerd is in mooie content dan in kanalen. De tips zijn iets bijzonders; het zijn dan ook geen computergefabriceerde lijstjes maar speciaal geschreven mini-artikeltjes. Goeie tips zijn meteen te delen via social media.

Innovattic ontwikkelde de app, voor iOS en Android.

Download voor iPhone en iPad of Android.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Bas Breugelmans

Bas Breugelmans
06 41 28 98 41
bbreugelmans@gusmanson.nl