Herkenbare communicatie voor de Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg kampte met een huisstijlprobleem: er waren zoveel verschillende communicatiemiddelen, van affiche tot website, dat de visuele identiteit bijna niet meer herkenbaar was. We bedachten een eenvoudige manier om weer eenheid te brengen in de verschillende uitingen, met de Koninklijke Schouwburg als herkenbare afzender.

We ontwierpen een venster als doorkijk naar het brede aanbod van de schouwburg, met voorstellingen van klassiek tot modern, van Het Nationale Toneel tot stand-up comedy. De scherven in het logo van de schouwburg komen terug in het venster; samen met het logo wordt het venster een herkenbare vorm die heel goed te gebruiken is op allerlei uitingen. In de stad, op de website, het programmaboekje of op een metershoge vlag.

Een opvallende poster van de Koninklijke Schouwburg in de stad
Detail van de huisstijl op een vlag
Een aantal posters naast elkaar laat zien hoe de opmaak werkt
De poster van Jett Rebel, instant herkenbaar
De visuele identiteit op de website van de Koninklijke Schouwburg.
De wereld is een schouwtoneel, zegt men soms. Herman van Veen met viool.
Twee posters met ons ontwerp kondigen het nieuwe seizoen aan
We ontwierpen de Happy ’16 campagne voor de schouwburg
Voorstellingen voor volwassenen werken net zo goed als voorstellingen voor kinderen
De afzender blijft herkenbaar in allerlei soorten drukwerk
Feestelijke vlaggen in het centrum van Den Haag
De visuele huisstijl werkt met allerlei soorten beeld en tekst

De eenvoudige maar uitgesproken vormtaal doet precies wat hij moet doen; de communicatie van de Koninklijke Schouwburg effectiever en gemakkelijker maken. Heel uiteenlopende soorten beeldmateriaal kunnen moeiteloos worden gebruikt in het stramien. Hoewel beeld, kleur en titel nog steeds wisselen per uiting is het uiteindelijke beeld superherkenbaar.

We helpen de schouwburg ook in de toekomst met hun communicatie; zo ontwerpen we flyers, brochures en campagne-posters op het moment dat ze die nodig hebben. Zo kunnen we de eenheid blijven bewaken. Inmiddels wordt de geüpdate communicatie online en offline ingezet en is het voor de bezoekers van de Koninklijke Schouwburg weer duidelijk waar ze heen moeten voor de mooiste voorstellingen van Den Haag.

Bezoek de website van de Koninklijke Schouwburg.

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Bas Breugelmans

Bas Breugelmans
06 41 28 98 41
bbreugelmans@gusmanson.nl