Naar North Sea Jazz met een slimme app

Ontwerp en interface-design van de Toogethr Events app
Project Toogethr Events
Diensten App, Interactie

We ontwierpen een app die samenrijden stimuleert en je festival experience een boost geeft. Eerste stop: North Sea Jazz!

De opdracht

De Nederlandse startup Toogethr werkt aan een groenere, mobielere samenleving. Toogethr Events is hun nieuwste ridesharing app, speciaal voor festivalbezoekers. Toogethr vroeg ons het interactie-ontwerp en de vormgeving van de nieuwe app te verzorgen. Met een strakke deadline, want de eerste test-case was meteen een heel bijzondere: North Sea Jazz.

Schermen: Handige touch interface en een moderne stijl
Gamification: door slim ontwerp is de app extra aantrekkelijk. Gebruikers blijven langer actief als ze toffe extra's kunnen verdienen.

Gamification

Vanuit het concept “maak je maar geen zorgen, wij gaan álles voor je regelen” ontwikkelden we een moderne, feestelijke stijl en een supersimpele interface. Om zoveel mogelijk mensen over de drempel te trekken delen we kadootjes uit aan actieve gebruikers. Die verdien je bijvoorbeeld als je snel reageert of vrienden uitnodigt. Net als bij een spelletje werkt het vrijspelen van beloningen een beetje verslavend. Dankzij gamification blijven gebruikers langer actief en wordt er meer samengereden.

Door slim ontwerp voelt de app als een spelletje. Daardoor gaan gebruikers eerder samenrijden. Door slim ontwerp voelt de app als een spelletje. Daardoor gaan gebruikers eerder samenrijden.

Het resultaat

Toogethr Events zorgde voor minder auto’s op de weg, minder uitstoot en minder files, voor meer gezelligheid en enthousiastere festivalbezoekers. Daarmee is het bewijs geleverd dat ridesharing voor festivals een goed idee is, en als dat geen swingend resultaat is weten wij het ook niet meer.

De app werd ontwikkeld door Innovattic en is te downloaden voor iOS en Android.

“She said, step in my transporter,
so I can teleport ya…”

Jamiroquai, North Sea Jazz 2017Contact

studio@gusmanson.nl
Binckhorstlaan 36
Den Haag