Een merk met hart voor de zaak

2-header-binck
Project Binck

Een gedreven, jong bedrijf dat trots is op haar vakmensen. Zo’n identiteit valt op bij werknemers en opdrachtgevers.

De opdracht

Detacheringsbureau Binck levert vakmensen zoals bouwopruimers, keetdames, timmerlieden en verkeersregelaars aan grote bouwprojecten en evenementen. Het bedrijf vroeg ons voor de vernieuwing van het merk en de huisstijl. We ontwierpen ook een slimme communicatie-strategie met bijbehorend drukwerk.

Ontwerp van het nieuwe logo
Binck visitekaartjes We ontwierpen opvallende visitekaartjes met persoonlijke teksten voor alle werknemers.

Onze aanpak

We verdiepen ons in onze opdrachtgevers, want een goede merk-identiteit benadrukt de sterke kanten van een organisatie. We leren Binck kennen als een professioneel bedrijf dat snel schakelt, tijd maakt voor persoonlijk contact en sociaal verantwoord onderneemt. Pas als we het merk door en door kennen kunnen we de identiteit ontwerpen.

Een brochure voor nieuwe opdrachtgevers De merkidentiteit komt tot uitdrukking in fotografie, het logo, en stoere typografie.

Een identiteit met een missie

De nieuwe identiteit maakt duidelijk: Binck is fan van vakmensen. Door haar vakmensen centraal te stellen laten we in één oogopslag zien wat het bedrijf uniek maakt en waarom opdrachtgevers het beste af zijn met Binck. De identiteit vormt ook de basis voor bijv. de stijl van de portretten en de enthousiaste teksten “in gewonemensentaal”.

Binck bedrijfskleding
Bestickering van Binck wagenpark Met kleurrijke bestickering valt het Binck wagenpark lekker op

Een site met lef

De website van Binck sluit nauw aan bij de identiteit en huisstijl. Niet de organisatie, maar de vakmensen staan centraal. Zij zijn de belangrijkste doelgroep van de site, en we willen hen enthousiast maken. Dus zie je op de site échte portretten, ook van het Binck-team, en staat het online magazine vol informele blogs en vlogs van de bouwplaats (en daarbuiten).

De navigatie is eenvoudig en we hebben de structuur bewust “lekker plat” gehouden. Want praatjes vullen geen gaatjes. Verdiepende content en cruciale zoektermen geven we een plek op doorklikpagina’s, voor de liefhebber (en zoekmachine).

11-binck
12-binck
13-binck

Het resultaat

We ontwierpen een onderscheidend logo met stoere, open typografie. De felle huisstijlkleuren komen terug op visitekaartjes, briefpapier en insteekmappen. We schreven vlotte, begrijpelijke teksten; geen suf salesverhaal. Een passende social media campagne vergroot de online zichtbaarheid.

We zijn het vaste aanspreekpunt voor de communicatie van Binck.
Voor de fotografie werken we samen met Lennaert Ruinen.

Een dashboard voor wachtende bezoekers van het Binck kantoor
Wie stuurt er nog een kaartje tegenwoordig? Nou, Binck dus. Wie stuurt er nog een kaartje tegenwoordig? Nou, Binck dus.

Kijk je al een tijd naar het zelfde logo? ? Dan is het tijd voor een frisse blik.Meer weten?

Contact

studio@gusmanson.nl
Binckhorstlaan 36
Den Haag